Babi ketjap 2

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. hamlappen in blokjes
  • zout en peper
  • 3 eetl. arachide-olie
  • 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. djahé (gemberpoeder)
  • 1/2 theel. sambal
  • 4 eetl. ketjap
  • 4 eetl. water

Bereiden

Bestrooi de blokjes vlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui, de uitgeperste teentjes knoflook, de djahé en de sambal toe en bak alles onder af en toe omscheppen nog 3 min. Voeg de ketjap en het water toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees onder nu en dan omscheppen 20 min. zachtjes sudderen. Haal het deksel van de pan af en laat de blokjes vlees nog 10 min. sudderen tot de ketjapsaus tot de helft is ingekookt en het vlees gaar is.

Bronvermelding