Babi mérah

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien, schoongemaakt en kleingesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 theel. sambal
  • 2 theel. laos
  • 1/4 theel. trassi
  • zout
  • 3 eetl. arachide-olie
  • 500 gr. hamlappen in blokjes
  • 2 dl. water
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 stukje santen van 2 cm.

Bereiden

Wrijf de kleingesneden uien met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de laos, de trassi en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 3 min. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze 3 min. mee. Voeg het water, het citroensap, het stukje citroenschil en de santen toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 45 min. sudderen tot het vlees gaar is.

Materialen

Vijzel

Bronvermelding