Boerenkoolstamppot met worst

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • boter of margarine
  • 250 gr. gesneden boerenkool
  • zout en peper
  • 1 kilo aardappels
  • 1 225 gr. rookworst
  • 1/2 eetl. azijn

Bereiden

Met keukenmachine boerenkool heel fijnsnijden. Overdoen in pan. 1/4 ltr. water toevoegen. Zout erover strooien. Met deksel op pan boerenkool en aardappels in 30 min. gaarkoken. In andere pan ruim water aan de kook brengen. Hierin rookworst 10 min. tegen de kook aan verwarmen. Met mixer met deeghaken aardappels en boerenkool vermengen. Azijn en boter erdoor roeren. Blijven roeren tot stevige stamppot ontstaat. Op zacht vuur boerenkoolstamppot al roerende door en door heet laten worden. Op smaak brengen met azijn, zout en peper. Rookworst met vork uit pan nemen, even laten uitdruipen en op stamppot leggen.

Materialen

Keukenmachine / Mixer

Bronvermelding