Menu
'Bladerdeeghapjes met gehakt' Het ziet er mooi uit en eigenlijk is het zo simpel om zelf te maken
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
5 plakjes bladerdeeg
200 gram gehakt
1 teentje knoflook
1 kleine ui
Gehaktkruidenmix (bv Stroganoff)
2 eieren
De oven voorverwarmen op 200 graden
Bladerdeeg laten ontdooien
Uitje pellen en snijden in kleine blokjes
Gehakt mengen met 1 ei (het andere ei heb je straks nodig) en de gehaktmix
Koeken pan op het vuur zetten en zonder extra olie het gehakt met de uitjes rul bakken
Teentje knoflook boven de pan persen
Snij elk plakje bladerdeeg kruislings in vieren
Leg op elk plakje een beetje van het gehaktmengsel en vouw het bladerdeeg schuin dicht zodat je een driehoekje krijgt. Naadjes goed dichtvouwen, evt. een beetje water gebruiken
Kluts een ei in een kommetje en smeer met een kwastje een beetje ei op elk bladerdeeghapje
Bladerdeeghapjes op een bakplaat met ovenpapier in de ovenschuiven en na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar (hou de kleur goed in de gaten, tijd kan per oven verschillen)
Serveer de bladerdeeghapjes met gehakt warm