'Bladerdeeghapjes met gehakt' Het ziet er mooi uit en eigenlijk is het zo simpel om zelf te maken

Anders, Hapje, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

5 plakjes bladerdeeg 200 gram gehakt 1 teentje knoflook 1 kleine ui Gehaktkruidenmix (bv Stroganoff) 2 eieren De oven voorverwarmen op 200 graden Bladerdeeg laten ontdooien Uitje pellen en snijden in kleine blokjes Gehakt mengen met 1 ei (het andere ei heb je straks nodig) en de gehaktmix Koeken pan op het vuur zetten en zonder extra olie het gehakt met de uitjes rul bakken Teentje knoflook boven de pan persen Snij elk plakje bladerdeeg kruislings in vieren Leg op elk plakje een beetje van het gehaktmengsel en vouw het bladerdeeg schuin dicht zodat je een driehoekje krijgt. Naadjes goed dichtvouwen, evt. een beetje water gebruiken Kluts een ei in een kommetje en smeer met een kwastje een beetje ei op elk bladerdeeghapje Bladerdeeghapjes op een bakplaat met ovenpapier in de ovenschuiven en na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar (hou de kleur goed in de gaten, tijd kan per oven verschillen) Serveer de bladerdeeghapjes met gehakt warm

Bronvermelding