Babi Pangang knapperig, en de saus, van Floortje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 65 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-09-2019 | 123 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g mager buikspek of speklapjes met zwoerd
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 2 tl gemberpoeder
  • wat olie
  • voor de saus:
  • half kopje bouillon
  • 4 eetl bruine suiker
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree of tomatenketchup
  • 1 gesnipperde ui
  • wat olie
  • 1 tl citroensap
  • facultatief: allesbinder
  • atjar tjampoer

Bereiden

Snijd de speklapjes in reepjes van ongeveer 1 à 1,5 cm breed. Wrijf ze in met zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder en de knoflook. Bak ze met de uien in wat olie. Doe ze over in een vuurvaste schaal en zet die in een voorverwarmde oven van 175°. Laat dit in een dik uur gaar worden. - Voor het je ze opdient, gaat de schotel nog even onder de grill om het vlees lekker knapperig te laten worden, maar let wel op dat het niet verbrandt! - Saus voor de Babi Pangang: - Bak de ui en de knoflook een paar minuten in de olie. Voeg daarna de rest toe en laat het mengsel onder goed roeren zo'n 5 minuten sudderen. Bind de saus eventueel met allesbinder. - Presenteer de Babi Pangang, als je dat lekker vindt, op een bedje van atjar tjampoer.

Bronvermelding