Babi ketjap 3

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 19-12-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout en peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 theel. djahé (gemberpoeder)
  • 1/2 theel. sambal
  • 4 eetl. ketjap
  • 4 eetl. water
  • varkensfilet

Bereiden

Vlees in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien. Bakken in de hete olijfolie. Ui,, knoflook, djahé en sambal toevoegen en 3 min. meebakken. Ketjap en water toevoegen en op laag vuur met deksel op de pan 20 min. laten pruttelen. Daarna zonder deksel nog 10 min. de ketjapsaus in laten koken. Evt. extra ketjap en water toevoegen als de saus teveel ingekookt is.

Bronvermelding