Cheesecake

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 80 minuten, Bereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2014 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram bastogne koeken
  • 150 gram gesmolten boter
  • 1140 gram roomkaas, bijv mon chou
  • 340 gram suiker
  • 20 gram vanille suiker
  • 6 stuks eieren
  • 40 gram bloem
  • 150 gram sour cream

Bereiden

Oven voorverwarmen op 120 graden Bastogne koeken fijnmalen en mengen met 150 gram gesmolten boter. Taartvorm met boter insmeren. Verkruimelde koek mengsel in de vorm doen en glad strijken als bodem. Roomkaas mengen met alle overige ingredienten. Goed doorkloppen tot een glad mengsel. Op de taartbodem gieten en glad strijken. Taart op 120 graden, 80 minuten in de oven bakken. Daarna oven uit zetten en de taart rustig in de oven laten afkoelen (op deze manier scheurt hij minder snel. Eventueel warm rood fruit met witte chocolade erbij serveren (in bakjes te koop bij AH.

Materialen

Taartvorm 28 cm

Bronvermelding