Kalfsreepjes met gember en koriander

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 1 citroen
  • 1/2 theel gemberpoeder
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 2 eetl gehakte koriander
  • 2 eetl sojasaus (ketjap manis)
  • 100 gram tauge

Bereiden

Snijd het kalfsvlees in smalle reepjes. Boen de citroen schoon onde heet water, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Pel de ui en snipper deze. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes. Verhit de wok, giet de olie langs de rand en roerbak hierin de kalfsreepjes 5 minuten. Voeg peper en zout ote. Schep de ui en paprika erdoor en bak nog 4 minuten. Veog 1 eetlepel koriander, citroenrasp en -sap, gember en sojasaus toe. Schep dit, op een hoge stand door de wokschotel en meng de tauge erdoor. Schep het gerecht op warme borden en strooi de rest van de koriander erover.

Bronvermelding