Chinese buideltjes gevuld met gehakt

Anders, Drankje, 12 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje wonton velletjes of filodeeg
  • 200 gram gekookte, gepelde garnalen
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • zout
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • frituurolie

Bereiden

Laat de wonton velletjes (of het filodeeg) ontdooien. Knip of snijd het langwerpige filodeeg in stukjes van 8 x 8 cm. Hak de garnalen in kleine stukjes. Doe het gehakt, de garnalen een beetje zout, het gemberpoeder, een teentje knoflook uit de knijper en een eiwit in een kom en meng alles goed door elkaar. Leg in het midden van een deegvelletje een klein bergje gehakt. Vouw de punten om het gehakt bij elkaar. Het deeg moet royaal om het gehkt passen. Knijp het deeg aan de bovenkant boven het gehakt goed dicht zodat de vulling er tijdens het frituren niet uit kan. Er ontstaat nu een klein buideltje. Bak de buideltjes in de hete olie in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Bak enkele buideltjes tegelijk. Schep ze uit d eolie op keukenpapier en laat ze even uitlekken. Desgewenst kan er bij de buideltjes chilisaus worden geserveerd.

Bronvermelding