Champignonroomsaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr champinons
  • 50 gr margarine
  • 25 gr bloem
  • 1 dl room
  • 2 dl groentebouillon
  • evt 1 dl extra bouillon
  • zout/peper

Bereiden

Snij de champignons. Verhit de boter in de pan. Doe de champignons erbij en bak ze kort. Doe vervolgens de bloem erbij en laat deze al roerende gaar worden. Schenk al roerende de bouillon erbij, totdat er een gebonden saus ontstaat. Tot slot de room erbij schenken. Roeren totdat de saus warm is geworden. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt de saus van te voren maken. Zorg dat je dan een dl extra bouillon maakt. Wanneer je de saus weer opwarmt, gebruik je de bouiilon om de saus weer wat dunner te maken.

Materialen

Koekepan

Bronvermelding