Menu
'Crema di mascarpone' Een verrukkelijk toetje en ..klaar in een handomdraai
Ingrediënten
- ** ** zie onder
Bereiden
Je maakt de crème in een handomdraai, laat hem even opstijven in de koelkast, Italiaanse koekjes erbij en voilà, je hebt me daar een delicaat toetje.
Ingrediënten:
2 eierdooiers
1 ½ el (inhoud 15 ml) suiker
4 druppels vanille extract
200 gram mascarpone
kaneelpoeder
1 el (inhoud 15 ml) Grappa
een pak cantuccini, Italiaanse harde koekjes
witte druiven (optioneel)
Klop met een mixer de eierdooiers, suiker en vanille tot een zo stevig mogelijke massa. Dit kost je een paar minuten, je ziet vanzelf dat de massa stevig wordt.
Klop de mascarpone en een flinke snuf kaneel door de eiermassa.
Klop de Grappa door het mengsel en proef even; misschien wil je nog net een tikje meer alcohol toevoegen.
Verdeel de crème over vier mooie schaaltjes of glazen, dek af met plastic folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Serveer de crema di mascarpone samen met de cantuccini of met andere harde (Italiaanse) koekjes en versier de glazen eventueel met een klein trosje druiven.
Materialen
mixer, 4 mooie schaaltjes of glaasjes, plastic folie