(Zomer) Broodjes

Brood/sandwiches, Buffet, 6 personen, Fusion.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 03-01-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr gemengde sla
  • 25 gr veldsla
  • 4 vijgen
  • 50 gr pecannoten of walnoten
  • 2 el suiker
  • 4 el balsamico
  • 400 gr huttenkase
  • 2 el honing
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • zout en peper
  • 25 gr harde kaas(gruyere of comte bijv.)
  • 3 tomaten
  • 1 ciabatta
  • 1 stokbrood
  • 75 gr ham in plakjes

Bereiden

- Was de gemengde slaen de veldsla apart van elkaar en laat uitlekken. Was de vijgen en snijd ze in parten. Rooster de noten in een droge koekepan. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Blus af met de balsamico en 2 el water en breng kort aan de kook. Roer de vijgen erdoorheen. - Roer de huttenkase, de honing en de mierikswortel door elkaar. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Schaaf de kaas met een dunschiller in krullen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. - Snijd de broden in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. s Snijd beide broden dwars in drieen. Beleg de ciabatta met de huttenkasemengsel, de gemengde sla en de tomaat. Beleg de stokbrood met de ham , de veldsla, het vijgenmengsel en de kaas.

Bronvermelding