Aardappels uit de ovenmet romesco

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 200 gr geroosterde paprika (pot)
  • 1 tomaat
  • 1 sneetje oud brood
  • 1 el rode wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • 2 takjes munt

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 200 graden(elektrisch). Was de aardappels, dep ze droogen schil ze. Snijd de aardappels in plakken van ca 1 cm . Pel en snipper de knoflook. Ris de rozemarijnblaadjes van het takjeen hak het fijn. Meng de aardappels, 2 teentjes knoflook en de rozemarijn en 2 el olijfolie, Breng op smaak met zout en peper. - Leg de plakken aardappels op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster het geheel ca 40 minuten in de oven. Rooster het amandelschaafsel en de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. - Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit er 1 teentje knoflook en de chilivlokken in. Laat de paprika uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes. Pureer de tomaat en de paprika. - Doe de knoflook met het amandelschaafsel, de pijnboompitten en het brood in een vijzel en maal het geheel fijn. Voeg de paprika-tomatenmengsel en de rode wijnazijn en roer al roerend 100 ml olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. - Pluk de muntblaadjes van detakjes. Hak ze op het laatste moment fijn en meng ze door de romesco-saus. Serveer de aardappels direct uit de oven met de romesco-saus ernaast.

Materialen

bakpapier vijzel

Bronvermelding