Linzensalade met geitenkaas en walnoten

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-08-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje linzen (265 gram netto uitlekgewicht)
  • 150 gram geitenkaas
  • 12 stuk walnoten
  • 1/2 stuk rood uitje, in dunne ringen
  • 1 zak rucolamelange (75 g)
  • 4 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 snufje zout

Bereiden

Verwarm de linzen in het vocht uit blik. Brokkel de geitenkaas in grove stukken. Rooster de walnoten. Meng alles goed door elkaar en voeg de rucolamelange toe. Klop een dressing van de rode wijnazijn, olijfolie, knoflook, honing en zout.Maak het bord mooi op, besprenkel de salade met de dressing en garneer met de rode ui. Eet er knapperig gebakken brood bij.

Bronvermelding