Gestoofde kip

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 09-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr witte of bruine rijst
  • 500 gr kipfilet
  • 1 st dikke spaanse ui
  • 1 st paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st courgette
  • 1 st blik gepelde tomaten
  • 100 gr doperwtjes uit vriezer
  • 4 dl kippenbouillon
  • 30 gr bloem
  • 3 el olijf olie
  • 1 el gehakte basilicum
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 beetje peper en zout

Bereiden

Bereidingswijze: Snij de kippenfilet in reepjes of blokjes, kruid met peper en zout en bestuif met bloem. Snij de paprika in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Spoel de courgette en snij in schijfjes, blokjes of reepjes. Verhit olijfolie in een pan, bak de kip goudbruin, haal uit de pan en leg even opzij. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook glazig. Doe er de paprika en de courgette bij en roerbak 3 minuten. Voeg er de rijst, tomaten en kippenbouillon bij en kruid naar smaak. Breng aan de kook. Dek de pan af, zet het vuurtje zachter en laat de rijst rustig garen. Na ongeveer 35 a 40 minuten de doperwtjes, kippenreepjes en tuinkruiden erbij voegen en nog even goed laten doorwarmen. Eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.

Bronvermelding