Menu
01.1 - Amuse: Schaaldiersalade met een Pernodsausje (natriumarm)
Ingrediënten
- 20 gram Hollandse garnalen
- 20 gram rivierkreeftjes
- ** ** ** ** **
- het groen van een lente-ui,
- 1 dessertlepel gehakte peterselie
- 1 tomaat ontveld, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- ** ** ** ** **
- VOOR DE SAUS:
- 2 dessertlepels natriumarme mayonaise
- 1 dessertlepel crème fraîche
- 1 dessertlepel Pernod
- 1 dessertlepel natriumarme ketchup
- klein scheutje citroensap
- versgemalen peper
Bereiden
-Snij de rivierkreeftjes grof doormidden.
-Snij het groen van een lente-ui in smalle ringetjes.
-Meng in een kom de rivierkreeftjes en garnalen samen met de lente-ui, peterselie en de tomatenblokjes.
-Roer de mayonaise glad met de crème fraîche, Pernod, citroensap en de tomatenketchup. Breng op smaak met peper.
-Schep de salade in 2 amuse glaasjes, schep de saus erop.
--Eet smakelijk.
Materialen
2 amuse glaasjes