01.1 - Amuse: Schaaldiersalade met een Pernodsausje (natriumarm)

Salades, Hapje, 2 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 14-04-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 gram Hollandse garnalen
  • 20 gram rivierkreeftjes
  • ** ** ** ** **
  • het groen van een lente-ui,
  • 1 dessertlepel gehakte peterselie
  • 1 tomaat ontveld, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • ** ** ** ** **
  • VOOR DE SAUS:
  • 2 dessertlepels natriumarme mayonaise
  • 1 dessertlepel crème fraîche
  • 1 dessertlepel Pernod
  • 1 dessertlepel natriumarme ketchup
  • klein scheutje citroensap
  • versgemalen peper

Bereiden

-Snij de rivierkreeftjes grof doormidden. -Snij het groen van een lente-ui in smalle ringetjes. -Meng in een kom de rivierkreeftjes en garnalen samen met de lente-ui, peterselie en de tomatenblokjes. -Roer de mayonaise glad met de crème fraîche, Pernod, citroensap en de tomatenketchup. Breng op smaak met peper. -Schep de salade in 2 amuse glaasjes, schep de saus erop. --Eet smakelijk.

Materialen

2 amuse glaasjes

Bronvermelding