Menu
01.2 - Coquilles in een saus van rivierkreeftjes (natriumarm)
Ingrediënten
- 6 coquilles
- 50 gram rivierkreeftjes
- ** ** ** ** **
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- ** ** ** ** **
- 2 eetlepels olie
- 10 gram ongezouten roomboter
- 75 ml witte wijn
- chilipoeder
- versgemalen peper
- peterselie
Bereiden
-Maak de coquilles schoon en dep ze droog. Zet koel weg.
-Verhit een steelpan op het vuur met 2 eetlepels olijfolie en boter.
-Snipper de ui. Pers de teentjes knoflook uit en fruit in het oliebotermengsel tot ze begint te kleuren.
-Blus af met de witte wijn en voeg de chilipeper toe. Kook iets in.
-Voeg de Rivierkreeft toe. Warm heel even door en haal ze dan van het vuur. Pureer tot een gladde saus. Houd warm.
-Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe de overgebleven olijfolie in de pan en leg de coquilles op de vlakke kant in de pan.
-Bak 1-2 minuten. Keer ze en bak nog 1-2 minuten tot het midden van de coquilles net niet meer glazig zijn.
-Verdeel de saus over de borden, leg op elk bord 3 coquilles en strooi er wat peterselie over. Serveer direct.
--Eet smakelijk.
Materialen
Steelpan, koekenpan