01.2 - Coquilles in een saus van rivierkreeftjes (natriumarm)

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 06-02-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 coquilles
  • 50 gram rivierkreeftjes
  • ** ** ** ** **
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ** ** ** ** **
  • 2 eetlepels olie
  • 10 gram ongezouten roomboter
  • 75 ml witte wijn
  • chilipoeder
  • versgemalen peper
  • peterselie

Bereiden

-Maak de coquilles schoon en dep ze droog. Zet koel weg. -Verhit een steelpan op het vuur met 2 eetlepels olijfolie en boter. -Snipper de ui. Pers de teentjes knoflook uit en fruit in het oliebotermengsel tot ze begint te kleuren. -Blus af met de witte wijn en voeg de chilipeper toe. Kook iets in. -Voeg de Rivierkreeft toe. Warm heel even door en haal ze dan van het vuur. Pureer tot een gladde saus. Houd warm. -Verhit een koekenpan op hoog vuur. Doe de overgebleven olijfolie in de pan en leg de coquilles op de vlakke kant in de pan. -Bak 1-2 minuten. Keer ze en bak nog 1-2 minuten tot het midden van de coquilles net niet meer glazig zijn. -Verdeel de saus over de borden, leg op elk bord 3 coquilles en strooi er wat peterselie over. Serveer direct. --Eet smakelijk.

Materialen

Steelpan, koekenpan

Bronvermelding