Menu
'Amuses en (lepel)hapjes, ideeën van Tony', 1
Ingrediënten
- allerlei .......
Bereiden
1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)
alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever
filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje
rilletes van eenden- of varkensvlees
-
Deze hapjes doen het altijd goed:
bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op
plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig
gevulde eieren
gevulde dadels
bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op
laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort
bestrijk stukjes manchego of cabrales* met membrillo**
bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi*** of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel
plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje crème fraîche
bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op
-
Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.
-
miniquiches
Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze.
snijd een tortolla de patata in puntjes.
rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf .
-
*beroemdste kaas van Asturias
-
**kweepeergelei
-
***zeer scherpe specerij, Japans, lijkt op mierikswortel