'Amuses en (lepel)hapjes, ideeën van Tony', 1

Anders, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei .......

Bereiden

1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar) alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje rilletes van eenden- of varkensvlees - Deze hapjes doen het altijd goed: bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig gevulde eieren gevulde dadels bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort bestrijk stukjes manchego of cabrales* met membrillo** bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi*** of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje crème fraîche bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op - Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij. - miniquiches Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze. snijd een tortolla de patata in puntjes. rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf . - *beroemdste kaas van Asturias - **kweepeergelei - ***zeer scherpe specerij, Japans, lijkt op mierikswortel

Bronvermelding