Paleo Lasagne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 120 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 165 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 Rode uien (fijn gesneden)
  • Zout
  • Roomboter
  • 500 gram Half-om-half of rundergehakt
  • 400 mililiter Droge rode wijn
  • 3 tenen Knoflook (fijn gesneden)
  • Zwarte peper (vers gemalen)
  • 2 Zoete paprika's fijn gesneden
  • 720 mililiter Bilogische passata
  • 1 grote Pastinaak in dunne plakken
  • 1 Aubergine in 1 cm dikke plakken
  • 125 gram Basilicum gescheurd
  • 6 Champignons gesneden
  • 125 gram Spinazie (baby bij voorkeur)
  • 2 Courgettes (middelgroot) in kaasschaaf dunne plakk
  • 250 gram Ricotta
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met roomboter en leg hier de pastinaak in. Doe de pastinaak zo'n 15 minuten in de oven (nog los van de rest), de pastinaak zal behoorlijk krimpen. Voor de saus Bak de uien een paar minuten in wat olijfolie. Voeg vervolgens wat roomboter toe en zet het vuur hoger. Voeg nu het gehakt toe en rul het, zorg ervoor dat erg fijn wordt. Voeg de wijn, knoflook, de paprika en naar smaak wat peper toe. Laat dit even inkoken (max 4 minuten) en voeg vervolgens de passata toe. Laat dit zo'n 6 minuten koken en de saus is klaar. Bestrooi de aubergine met wat zeezout en laat tien minuten staan. Spoel af met wat water en dep ze weer. Verhit nu wat olijfolie en boter in een koekenpan en bak de aubergineschijven zo'n 2-3 minuten per kant en leg ze apart. Nu gaan we de lasagne opbouwen. Begin met de pastinaak (handig want die ligt als het goed is al in de schaal ;-)). Verdeel hier nu ongeveer 1/3 van de saus overheen. Leg daarna de aubergine, de champignons en de basilicum erover. Verdeel hier weer de rest van de saus overheen en druk dit goed aan. Sluit af met de spinazie en als laatste de courgette. Doe hier wat olijfolie over en wat peper. Zet dit zo'n 20 minuten in de oven. Haal het uit de oven en bestrijk het nu met de ricotta en de parmezaanse kaas. Vervolgens gaat het nog zo'n 15 minuten de oven in. Dit recept is overgenomen van een Australische site. Mijn enige inbreng is dat ik het een keer getest heb (erg lekker ;-)) en dat ik de maten over heb gezet naar onze eenheden.

Bronvermelding