Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus

Pasta, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-02-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram bloem (of meel)
  • 1 ei
  • zout
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram gorgonzola (keuze)
  • 150 gram andere blauwschimmelkaas (keuze)
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereiden

Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en stamp ze heel fijn. Laat de puree afkoelen tot lauwwarm en kneed de bloem, het ei en een snufje zout erdoor. Vorm vingerdikke rolletjes van het deeg en snijd ze in stukjes van 3 cm. Druk er met een vork ribbeltejs in. Breng een flinke pan met water en zout aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Verwarm de room in een ruime pan op matig vuur en laat de gorgonzola smelten. Schep de gnocchi door de saus en strooi de peterselie erover. Serveer het gerecht direct.

Bronvermelding