Bonencurry, supersnel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie of koolzaadolie
  • 1 flinke snuf asafoetida (ook bij Sur. toko te kopen)
  • 1/4 theel. komijnzaad
  • 1/2 kleine ui
  • 4 cherrytomaatjes, in vieren
  • 1/4 theel. cayennepeper
  • 1/4 theel. kurkuma (turmeric, geelwortelpoeder)
  • 1 blik bonen, zwart/wit/kidney naar keuze, liefst biologi
  • 1/4-1 theel. zout

Bereiden

Zet een kleine pan met de olie op halfhoog vuur. Doe als het heet is de komijnzaadjes en asafoetida erin. Laat 5 sec. bakken, totdat zaadjes springen. Voeg de ui toe en bak tot ui lichtbruin is. Roer de tomaatjes erdoor. Voeg de cayennepeper en de kurkuma toe en roer goed door. Gooi dan de inhoud van het blik bonen (met vocht, als het biologische bonen zijn, afgepoeld en met 100 ml water voor niet-bio bonen) in de pan en laat 10 min pruttelen met deksel op pan. Voeg op het laatst zout toe naar smaak.

Materialen

1 pan Een heel makkelijk, snel gerecht, waar elke vegetariër van geniet. Heerlijk met roti/paratha's (vriesvak Jumbo of toko)

Bronvermelding