Naanbrood

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Beetje Olie om in te vetten
  • 125 Gr. Boter
  • 500 Gr. Tarwebloem
  • 1 Zakje Gedroogde gist
  • 10 Gr. Zout
  • 150 Gr. Griekse yoghurt
  • 150 Ml Lauwwarm water
  • 4 Takjes Koriander
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Zwarte peper

Bereiden

Verwarm de oven op 35 graden c. Smelt de boter. Meng in een kom de bloem met de gist en het zouten voeg al roerend de yoghurt , 75 ml. gesmolten boter en het water toe. Meng alles tot een samenhangend deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkblad in circa 10minuten soepel en elastisch. Laat het deeg circa 30minuten in de oven rijzen tot het volume verdubbeld is. Haal het deeg uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 Gr. Hak de koriander fijn. Pel en pers de knoflook en roer ze met de koriander en de peper door de rest van de gesmolten boter. Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in 10 stukken. Druk ze uit tot druppelvormige platte broodjes. Leg ze op twee ingevette bakplaten en bestrijk ze royaal met de korianderboter. Schuif de bakplaten met 10 centimeter tussenruimte in de oven en bak de naanbroden in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Materialen

Bakplaat

Bronvermelding