Spaghetti met snelle gorgonzolasaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 175 g gorgonzola
  • 150 g gerookt ontbijtspek (plakjes)
  • 125 g zure room
  • 1/2 bos peterselie
  • 1 scheut droge witte wijn
  • allesbinder

Bereiden

Zet het water voor de spaghetti op. Snijd het onbijtspek in dunne reepjes en bak in een braadpannetje. Zorg ervoor dat het niet te bruin bakt, dat komt de kleur van de saus niet ten goede. Fruit de ui en bak 2-3 minuten mee. Snijd de korsten van de Gorgonzola en voeg in stukken toe. Doe er een flinke scheut wijn bij en laat de kaas smelten. Als de kaas gesmolten is, de zure room en de fijngehakte peterselie erdoor, ca. 2 minuten doorwarmen. Evt. binden met allesbinder. Vergeet ondertussen niet de spaghetti te koken. Lekker met een tomatensalade.

Bronvermelding