Spinaziestamppot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • 500 g spinazie
  • 175 g casseler rib (dikke plak; vleeswaren)
  • 175 g komijnekaas in kleine blokjes
  • 125 g creme fraiche
  • 1/2 kopje warme melk
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiden

Schil de aardappels en kook ze gaar. Maak er puree van met de creme fraiche en een half kopje warme melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de casselerrib in kleine blokjes en voeg deze toe. Voeg (evt. in gedeeltes) de spinazie toe en laat 2-3 minuten doorwarmen tot de spinazie iets zachte is. Voeg vlak voor het opdienen de blokjes komijnekaas toe. Als variatie kun je op het laatst ook gehalveerde cherry-tomaatjes toevoegen (staat ook nog eens erg mooi).

Bronvermelding