Zuurkoolstamppot met kip en sinaasappel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje (wijn) zuurkool
  • 1 dl appelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 bakje aardappelpuree (koelvak, ca. 500 g)
  • 200 g kipfilet
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade

Bereiden

Kook de zuurkool in de appelsap met het kaneelstokje in 15-20 min. zachtjes gaaar. Pers 1 sinaasapper uit, schil de ander en snijd deze in dikke plakken. Bak de kipfilets in 1 eetlepel boter in ca. 4 minuten bruin. Neem ze uit de pan, voeg het sinaasappelsap toe en breng het aan de kook. Leg de kipfilets erin en stoof ze in ca. 15 minuten gaar. Snijd de kipfilet in plakken. Roer het bakvet los met de marmelade en breng op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de puree in de magnetron. Verwijder het kaneelstokje uit de zuurkool en doe de puree erdoor. Serveer met de kip, plakken sinaasappel en sinaasappeljus.

Bronvermelding