Bloemkoolgratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 10-08-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 g gehakt
  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 1 kg aardappelen in blokjes van 1/2 cm
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom of slankroom
  • 1 dl melk
  • 200 g brie in dunne plakken
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 theel provencaalse kruiden
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • zout, peper
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 C. Bak het gehakt rul met de provencaalse en cajun kruiden. Meng het gehakt met de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes, sjalotjes en knoflook. Schep het mengsel in een ovenschaal. Klop de eieren met de slagroom en melk los en breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over het vleesmengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in het midden van de oven ca. 40 minuten garen. Verwijder de folie en zet nog 20 minuten in de oven terug. Deze schotel is goed van tevoren klaar te maken. Bewaar het vlees en ei-mengsel apart in de koelkast en voeg het pas bij elkaar vlak voor het de oven ingaat. In plaats van brie kun je ook gewone (geraspte) kaas gebruiken.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding