Beef Stroganoff

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g bieflappen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje champignons
  • 2 uien
  • 1 zakje Stroganoff saus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 g creme fraiche
  • zout, peper

Bereiden

Pel en snipper de uien. Maak de paprika's schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de bieflappen in blokjes. Verhit in een braadpan 29 g boter of margarine. Bak het velles in ca. 3 minuten rondom bruin. Voeg dan de ui en paprika toe en bak 3 minuten, dan de champignons toevoegen en nog 3 minuten bakken. Voeg de tomatenblokjes en het zakje stroganoffsaus-poeder toe. Warm door en roer er voor het serveren de creme fraiche door. Op smaak brengen met zout en peper, en evt. paprikapoeder. TIPS: Wij eten er meestal rijst bij met broccoli of sperzieboontjes. Het gerecht is makkelijk van tevoren klaar te maken en je kunt het ook goed invriezen.

Bronvermelding