Gegratineerde courgetteschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 10-08-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 750 g aardappelschijfjes (koelvak)
  • 2 courgettes in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels italiaanse kruiden
  • 150 g gratinkaas (geraspt)
  • zout, peper

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 C. Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie (of margarine) rul. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en de italiaanse kruiden. Voeg de courgette toe en laat 10 minuten pruttelen. Gaar de aardappelschijfjes ondertussen in de magnetron. Vet een ovenschaal in en vul deze om en om met laagjes gehaktmengsel en aardappelen. Eindig met een laagje aardappelen en strooi hier de kaas over. Zet het ca. 20 minuten in de oven. Deze schotel maak ik vaak van tevoren klaar. De aardappels hoeven dan niet voorgegaard te worden en kunnen zo uit het pak de schaal in. De schotel dan ca. 1 uur in de oven op 160 C verwarmen.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding