Kipfilets Florentine

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 10-08-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets
  • 400 g tagliatelli
  • 1 kg spinazie
  • 75 g pijnboompitten
  • 150 g Gorgonzola
  • 125 ml slagroom of slankroom
  • 125 ml melk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, cayennepeper
  • 1/2 maggiblokje
  • allesbinder
  • olie of margarine

Bereiden

Was de spinazie en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op matig vuur. Sla de kipfilets tussen plasticfolie plat (met bodem van koekenpan). Verhit de boter/margarine in een koekenpan, bestrooi de kipfilets met zout en cayennepeper en bak ze ca. 10 minuten. Kook de tagliatelli beetgaar. Bak de ui en knoflook in 1 eetl. olie in een grote koekenpan en voeg na 3 minuten de spinazie toe. Laat omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper en voeg de helft van de pijnboompitten toe. Verwarm de slagroom met de melk in een steelpannetje en voeg er de kaas aan toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg een half maggiblokje toe (evt. peper en zout) en bind met allesbinder. Schep de spinazie in een lage beboterde ovenschaal en leg er de kipfilets op. Schenk de kaassaus erover en strooi er de rest van de pijnboompitten over. Serveer met de tagliatelli.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding