Gegratineerde pasta met salami en courgette

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 10-08-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 g penne rigate
  • 1 courgette in halve plakjes
  • 150 g salami
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 C. Kook de pasta beetgaar, laat uitlekken en roer er 1 eetlepel olie door. Bak de ui en geperste knoflook ca 5. minuten in 1 eetl. olie. Voeg de courgette en salami toe en bak nog 5 minuten. Meng de penne met het salaimengsel en schep dit in de ovenschaal, Klop de eieren los en doe er de creme fraiche, melk en kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het ei-mengsel over het pasta-mengsel in de ovenschaal. Bak ca. 30 minuten in de oven. Lekker met tomatensalade.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding