Gevulde paprika's met pittig gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Theelepel Sambal of Spaanse peper
  • 4 Stuks Paprika rood of geel
  • 15 Gr. Boter
  • 1 St. Ui , gesnipperd
  • 2 Teentjes Knoflook , fijngehakt
  • 400 Gr. Rundergehakt
  • 150 Gr. Geraspte kaas
  • 2 Eetl. Gesneden peterselie

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar. Neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en het zout en peper naar smaak door het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak in de aluminiumfolie. Bak de paprika's in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Vouw. 10 minuten voor het verstrijken van de bereidingswijze de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika's.

Materialen

Aluminiumfolie

Bronvermelding