Chinese fondue : Vis, groenten en vlees gegaard in kruidige kippenbouillon

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2014 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • BOUILLON
  • 1,5 dl kippenbouillon (uit pot), aangelengd met water
  • klein stukje rode peper
  • 2 tn knoflook, geplet
  • klein stukje verse gemberwortel
  • 1 lente-uitje, in stukken
  • stukje citroengras of 1 el geraspte citroenschil
  • zout of ketjap manis
  • ERBIJ
  • 200 g vis en vlees pp, bv koolvis, zalm, kip of kalkoen-
  • filet, gehaktballetjes
  • 100 g groenten pp, bv kastanjechampignons, paksoi,
  • wortel, kool, courgette

Bereiden

Breng de aangelengde bouillon met de rest van de ingrediënten aan de kook en laat zachtjes een half uur trekken. Zeef de bouillon en breng eventueel op smaak met zout of ketjap, en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de vis, vlees en groenten in kleinere stukjes en rangschik ze per soort op een schaal. Doe de kokende bouillon over in een (Chinese) fonduepan en zet die boven een brander. Gebruik fonduemandjes om de stukjes vis, vlees en groenten in de bouillon te garen. Je kunt er verder nog bij serveren: - Schaaltje heel fijn gesneden lente-ui. - Schaaltje versgeraspte gember of plakjes gekonfijte gember. - Schaaltje of flesje met sojasaus. - Kroepoek, plakjes komkommer. - Vers fruit, bv plakjes kiwi en ananas of lychees.

Materialen

(Chinese) fonduepan, fonduemandjes

Bronvermelding