Menu
Pasta van courgette met kabeljauwhaasje en pesto
Ingrediënten
- 1 stuk zie recept bij bereiding
Bereiden
Maak pesto van verse basilicum, pijnboonpitten, olijfolie en geraspte pecorino kaas. Doe alles in de blender en maal het tot een redelijk gladde pesto.
Kabeljauwhaasje: 1 stuk per persoon. Meng roomboter met geperste knoflook, zout, peper, gedroogde rozemarijn en dille.
Pak een stuk aluminiumfolie per stuk vis. Schep een lepel van de boter op de folie en smeer een beetje uit. Leg de vis erop en bovenop de vis ook weer een flinke lepel boter. Vouw de folie dicht en bak in de oven gedurende ca. 20 tot 25 minuten op 200 gr.
Pasta van courgette:
Nodig: 2 courgettes, zakje sugar snaps, 1 punt paprika, doosje kastanje champignongs, gerapste pecorinno kaas, zelfgemaakte pesto., tube spaanse peper, gehakte knoflook.
Maak de sugar snaps schoon en kook deze even over, zo'n 3 minuten. Giet af. Snij de paprika en champignons klein. Bak deze groente bij elkaar in een wok, en schep er een paar flinke lepels eigen gemaakte pesto doorheen. Doe er knoflook en spaande peper uit de tube bij.
Schaaf de courgette in dunne plakken met de kaasschaaf, leg de plakken op elkaar en snij in dunne reepjes (dikte tagliatelle). Kook de courgette reepjes gedurende ca. 3 minuten. Giet af en dep een beetje droog met keukenpapier.
Doe de courgette bij de gebakken groente en warm nog even door.
Doe de kabeljauw op een bord. Schep de courgettepasta ernaast en bestrooi met geraspte pecorinno kaas.
Ook lekker met bijv gebakken garnalen ipv kabeljauw.
Materialen
oven, blender, wok, kaasschaaf