Balans dieet van voedingscentrum

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-08-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram prei
  • 100 gram worteltjes
  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 4 dl (groenten)bouillon van tablet
  • 1 gedroogde chilipepertje
  • 1 kleine pot witte bonen
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 2 theelepels kurkuma/koenjit

Bereiden

Maak de groenten schoon. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers. Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten. Voeg de ui en de knofllok toe met de kurkuma en fruit dit even mee. Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe. Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groenten 5 minuten. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm ze mee. Maak de soep op smaak met peper en zout. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein. Roer op het laatst de koriander door de soep. Schep aan tafel de yoghurt op de soep. Lekker met brood.

Bronvermelding