Gevulde bamisoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-02-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet in dunne reepjes
  • 3 stuks eieren
  • 1 tl sambal
  • 150 gram miehoen
  • 1 pak oosterse roerbakgroente
  • 1 bakje Conimex boemboe voor bami
  • 1 ltr kippenbouillon van 1 tablet
  • 50 gram kroepoek
  • 2 eetl gefruite uitjes

Bereiden

Fruit de kipreepjes 3 min aan, voeg het groentenpakket toe en roerbak 2 min mee. Voeg de boemboe en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de gekookte mie toe en warm nog 1 minuut door. Maak van de eieren met de sambal een omelet, rol deze op en snijd in dunne reepjes. Verdeel de omelet over de soepkommen en garneer de soep met wat gefruite uitjes en geef er kroepoek bij. ------------------------------------------------------------------------------------- Deze soep is ook van tevoren te maken. Laat dan de mie nog even achterwege, voeg deze pas toe als de soep gegeten gaat worden. Ik maak deze soep weleens in grote hoeveelheden en vries dan porties in. Handig als ik onverwacht moet werken en er weinig tijd is om te koken. Ik hoef dan alleen wat mie toe te voegen en de omeltreepjes, hoewel ik deze ook weleens achterwege laat.

Materialen

koekenpan, pan met dikke bodem, pan voor miehoen.

Bronvermelding