Krieltjessalade met zalm en rucola

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 11-08-2006 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr voorgekookte krieltjes
  • 4 eieren
  • zout
  • 2 augurken
  • 200 gr gerookte zalm
  • 75 gr rucola
  • 2 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 125 ml creme fraiche
  • versgemalen peper
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd

Bereiden

kook krieltjes met zout beetgaar vlg aanwijzing op verpakking. Kook eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes. Hak de augurken fijn. Verdeel de zalm in reepjes. Snijd de rucola iets kleiner. meng de ingredienten (van mayo t/m mosterd)voor de dressing. Schep de ingredienten voor de salade met de dressing luchtig door elkaar en serveer, bestrooid met de kappertjes. Evt. zalm door forel vervangen, of yoghurt ipv creme fraiche.

Bronvermelding