Menu
Rijstkroketten met abrikozen
Ingrediënten
- 150 gram papkokende rijst
- 5 dl melk
- 25 gram boter
- 1 mesp. zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 gram suiker
- 8 cm2 sinaasappelschil
- 4 eieren
- 75 gram bloem
- 125 gram broodkruim wit
- zonnebloemolie
- 1 eetl. kaneel
- 3 eetl. fijn kristalsuiker
- 6 eetl. abrikozenjam
- 2 eetl. suiker
- 5 enkele druppels citroensap
Bereiden
Breng de melk aan de kook en voeg boter,zout,vanille-
suiker en suiker toe. Blijf zolang roeren tot de suiker is
opgelost. Strooi de rijst over de kokende melk. Roer
alles krachtig door. Voeg sinaasappelschil toe. Leg de
deksel op de pan.Temper de warmtebron. laat de rijst in
ca. 30 min. zachtjes gaar worden. Neem de pan van de warmtebron.Verwijder de sinaapelschil. Roer, met een vork
3 eierdooiers door de rijst. Stort de rijst op een platte
schaal. Strijk het glad. Laat de rijst afkoelen. Leg er een velletje folie op en plaats de schaal ten minst 4 uur in de
koelkast. Klop in een diep bord de rest van de eieren
samen met 2 eetlepels water los. Stort de bloem in een
tweede diep bord en doe het broodkruim over in een
derde diep bord. Vorm van de massa 12 of meer kroketten. Wentel ze eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en wentel ze vervolgens door
het broodkruim. laat ze 10 min. in de koelkast rusten
Verhit de olie tot ca. 175 0C. Bak de kroketten, niet
meer dan 4 tegelijk, in 6-8 min. goudbruin. Wentel de
rijstkroketten na het bakken door het mengsel van ka-
neel en fijne suiker. Maak de saus door de jam eerst
door een fijne zeef te wrijven. Voeg er 4 eetlepels
water en de suiker aan toe. Breng alles aan de kook.