Koud buffet lekker, makkelijk en snel

Wild, Buffet, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-08-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • stokbrood

Bereiden

Parten meloen met rauwe ham pastasalade met zalm* maïssalade met kaas* aardappelsalade groenteschotel gerookte makreel rolletjes vleeswaar gekookte eieren op een bedje broodjes en stokbrood fruitsalade* Bereiding: Snijd 2 meloenen in smalle parten. Leg op de helft van de parten een opgerold half plakje rauwe ham. Bedek een grote schaal met Slabladen en schep er ca. 1½ kg kant en klare aardappelsalade op. Garneer met plakjes augurk Schik op een grote platte schaal 10 in parten gesneden tomaten, 2 in plakken gesneden komkommers, 2 bosjes gewassen radijs. Maak 1 kleine gestoomde makreel schoon en verdeel hem in stukken. Schik op een platte schaal plakjes opgerolde of dubbelgevouwen vleeswaren. Bijvoorbeeld 100 gram gekookte ham, 100 gram gebraden kipfilet, 100 gram rollade. Voor vegetariërs is geschikt: schijf meloen, maïssalade met kaas, aardappelsalade, groente, brood en eventueel parten gekookt ei. Kook een aantal eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in parten. Leg de parten met plukjes sterrenkers op een schaal. Reken op 12 kleine broodjes en 2 stokbroden in plakjes of 4 stokbroden. Plaats bij het buffet 2 sauzen. In de supermarkt is genoeg keuze. Denk aan een cocktailsaus en een chilisaus. == Pastasalade met zalm (4 pers.) Ingrediënten: zout 500 gram pasta, bijv. strikjes 200 gram gerookte zalm 4 augurken 100 gram zure room 2 eetlepels slasaus 1 theelepel geraspte mierikswortel peper 2 eetlepels dille (diepvries of vers) Breng een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing net gaar. Spoel de pasta in een vergiet met koud water af en laat het goed uitlekken. Snijd de zalm in stukjes en de augurken in blokjes. Maak een saus van de zure room, de slasaus, de geraspte mierikswortel, peper en de dille. Meng alles voorzichtig door elkaar. Tips: 1 Dit recept past goed bij een koud buffet voor ca. 12 personen. Andere geschikte gerechten daarbij: parten meloen met rauwe ham maïssalade met kaas* aardappelsalade groenteschotel gerookte makreel rolletjes vleeswaar gekookte eieren broodjes en stokbrood fruitsalade* De recepten van de gerechten met * zijn ook te vinden in de Studentenkeuken. 2 Het halve recept met een tomatensalade is voor 4 personen geschikt als maaltijd. === Maïssalade met kaas (4 pers.) Ingrediënten: 500 gram maïskorrels (3-4 blikjes) 1 rode paprika 8 sprieten bieslook 2 eetlepels olie 4 eetlepels azijn 1 eetlepel mosterd peper, zout 200 gram zachte geitenkaas Bereiding: Laat de maïs uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd hem in piepkleine blokjes. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, de bieslook, peper en zout. Meng de dressing met de blokjes paprika door de maïs. Laat dit in de koelkast enkele uren intrekken. Verkruimel de geitenkaas in stukjes en meng ze voorzichtig op het laatst door de salade. ==

Bronvermelding