Pasta met spinazie, cherrytomaatjes en een saus van morieljes

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-05-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 g gedroogde morilles

Bereiden

30 g gedroogde morilles 500 g verse spinazie 250 g cherrytomaatjes (amuse of tros) 1 sjalotje 30 g boter 100 g crème fraîche peper en zout 300 g lintmacaroni Week de paddestoelen ca. 30 minuten in 2 dl heet water. Was de spinazie grondig. Doe hem met aanhangend water in een pan en laat de spinazie in enkele minuten wat slinken. Pel en snipper het sjalotje. Bereiding: Verhit de helft van de boter in de pan en bak hierin de sjalot ca. 3 minuten. Voeg de morilles en het weekvocht toe. Schenk het vocht voorzichtig in de pan zodat het zand in het laatste restje vocht achter blijft. Voeg de crème fraîche toe en kook het geheel in ca. 8-10 minuten in tot een romige saus. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen de pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De spinazie uitdrukken. In een pan de rest van de boter smelten en de spinazie erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren: Verdeel de pasta, de spinazie en de morieljessaus over 4 borden. Lekker met ciabatta.

Bronvermelding