Thaise stoofpot met prei

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2015 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 600 gr. runderlappen in kleine blokjes gesneden
  • 400 gr. prei in dunne ringetjes gesneden
  • 2 gr. uien, gesnipperd
  • 1,5 eetl kerriepoeder
  • 3 eetl. groene curry
  • 250 ml. kokosmelk
  • 1 st. groentebouillonblokje
  • 1 scheut water

Bereiden

Verwarm de olie in de braadpan. Bak het vlees en daarna de ui in het braadvet glazig. Voeg eerst de kerriepoeder en daarna de groene curry er aan toe en bak al roerend mee. Schenk de kokosmelk erbij, roer alles om en voeg bouillon erbij tot het vlees onder staat. Laat met de deksel op de pan in ca. 3 uur gaar stoven. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht bij het vlees zit en voeg anders wat water toe. Voeg na de stooftijd de prei toe en laat het nog 10 min. door sudderen. Lekker met zoetzure komkommer en basmatirijst met sesamzaad.

Materialen

Braadpan

Bronvermelding