Aardappelsalade met veldsla

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokers
  • 3 sjalotjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 theeleple mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el kippenbouillon
  • zout en peper
  • 150 gr veldsla
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze en snijd ze in plakjes. Bak voor de dressing 3 sjalotjesdie je in ringen hebt gesneden in de olijfolie, roer er de mosterd, witte wijnazijn en kippebouilon door. Meng de nog warme aardappelen door de dressinng en maak op smaak met zout en peper. Laat dit mengsel tot kamertemeratuur afkoelen. Schep de veldsla door de salade en strooi er het sesamzaad en de gesneden bieslook over.

Bronvermelding