Gevulde kip uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 09-09-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip
  • 1 kg goede aardappelen
  • 1 ui
  • 1 bos salie
  • 1 snee oud witbrood
  • 100 gr boter
  • 0,5 tl tijm
  • paprikapoeder
  • peper
  • zeezout

Bereiden

Was de kip en droog 'm goed af Snij de ui, salie en het brood fijn Voeg de tijm en de boter toe en peper en zout (niet te veel salie anders wordt de smaak te sterk) Vul de kip met het mengsel en naai die dicht met speciaal kookgaren Smeer de kip in met paprikapoeder en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius Smeer een braadslee in met boter Was en/of schil de aardappelen Droog ze goed af en besprenkel ze met zeezout Leg de kip in de braadslee en schik de aardappelen er om heen Besprenkel tijdens braden vocht van de kip over de aardappelen De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de kip (1 a 1,5 uur) Zorg er voor dat de kip een lekker bruin, knapperig korstje krijgt Serveer met een lekkere groene salade

Materialen

Ovenschaal, kookgaren

Bronvermelding