Menu
Gevulde kip uit de oven
Ingrediënten
- 1 scharrelkip
- 1 kg goede aardappelen
- 1 ui
- 1 bos salie
- 1 snee oud witbrood
- 100 gr boter
- 0,5 tl tijm
- paprikapoeder
- peper
- zeezout
Bereiden
Was de kip en droog 'm goed af
Snij de ui, salie en het brood fijn
Voeg de tijm en de boter toe en peper en zout (niet te veel salie anders wordt de smaak te sterk)
Vul de kip met het mengsel en naai die dicht met speciaal kookgaren
Smeer de kip in met paprikapoeder en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
Smeer een braadslee in met boter
Was en/of schil de aardappelen
Droog ze goed af en besprenkel ze met zeezout
Leg de kip in de braadslee en schik de aardappelen er om heen
Besprenkel tijdens braden vocht van de kip over de aardappelen
De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de kip (1 a 1,5 uur)
Zorg er voor dat de kip een lekker bruin, knapperig korstje krijgt
Serveer met een lekkere groene salade
Materialen
Ovenschaal, kookgaren