Krabburger met Caribische salsa

Salades, Hapje, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2014 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 naar smaak zout en peper
  • 500 gr krab of surimi
  • 1 st knoflookteentje geperst
  • 1/2 st rode paprika fijngesneden
  • 2 st lenteuitjes fijngesneden
  • 2 eetl verse peterselie fijngesneden
  • 2 eetl mayonaise
  • 1 eetl dijonmosterd
  • 1 geraspte schil van limoen
  • 1/2 st sap van limoen
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • 1/2 theel zout
  • 1 theel zwarte peper
  • 2 st eieren licht losgeklopt
  • 100 gr paneermeel
  • 4 eetl ongezouten boter
  • 300 gr vruchtencocktail
  • 175 gr aardbeien
  • 3 eetl gesnipperde rode ui
  • 3 eetl fijngesneden rode paprika
  • 3 eetl fijngehakte verse koriander
  • 1 eetl fijngesneden jalapeno-peper zonder zaadjes

Bereiden

Meng het krabvlees, de knoflook, paprika, lenteuitjes, peterselie, mayonaise, mosterd, de limoenrasp, paprikapoeder, zout en zwarte peper. Roer de eieren erdoor en meng de helft van het paneermeel er met schone handen door. Vorm er +/- 12 krabburgers van. Doe het resterende paneermeel in een diep bord en druk de krabburgers erin. Verhit 2 eetl. boter in een koekepan en bak de helft van de krabburgers op middelhoog vuur in 3-4 minuten per kant goudbruin. Bak de resterende krabburgers en voeg indien nodig extra boter toe. Meng alle ingredienten van de salsa ( vruchtencocktail, aardbeien, rode ui, fijngesneden paprika-koriander-jalapenopeper, limoensap en zout en peper) en serveer de salsa bij de krabburgers.

Bronvermelding