Roux voor 1 liter gebonden soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2014 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor 1 ltr soep
  • 50 gr Boter
  • 60 gr Bloem

Bereiden

- Neem een kookpan met dikke bodem en plaats deze op het fornuis. - Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. - Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel grondig met een spatel. - Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren (tot ca 95 ºC) - De blanke roux is nu klaar en kan gebruikt worden voor het warm binden van blanke soepen en sauzen. . Vooer het maken van soep - Voeg een soeplepel hete bouillon aan de roux toe. - Goed roeren met een garde totdat de bouillon volledig opgenomen is. - Herhaal totdat alle bouillon gebruikt is.

Bronvermelding