Exotische hachee

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg. hacheevlees
  • 100 g. bloem
  • 50 g. boter
  • 10 st. sjalotten, fijngesneden
  • 1 st. rode paprika, fijngesneden
  • 2 st. gemberbollen, fijngesneden
  • 2 dl. appelsap
  • 5 dl. bouillon
  • 150 g. gedroogde pruimen
  • 100 g. gedroogde abrikozen
  • citroensap
  • 5 st. muntblaadjes
  • 1 theel. kerrie
  • 1/2 dl citroensap

Bereiden

Wentel de blokjes hachee door de bloem. Verhit de boter en schroei het vlees dicht. Voeg de fijngesneden sjalotten, paprika en gemberbollen toe. Schenk er de appelsap en bouillon bij. Roer alles door elkaar en laat 1 uur stoven op een laag vuur (gaasje op vlam). Doe er nu de in stukjes gesneden gedroogde pruimen en de gedroogde abrikozen bij. Ook een beetje citroensap, de muntblaadjes en de kerrie. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen en breng het dan op smaak met citroensap. Ook is het mogelijk de hachee te maken met schouderkarbonade, dan moet je wel de stooftijd ongeveer halveren.

Materialen

Diep bord voor de bloem, braadpan,

Bronvermelding