Gevulde kip uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 27-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 1 bosje salie
  • 1 snee oud brood
  • 1/2 tl thijm, liever verse tijm
  • 500 gr aardappelen oppendoezers
  • 100 gr boter
  • zout, peper en paprikapoeder
  • 1 zak gem. sla of botersla

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius Snij de uien, dalie en het brood fijn. Voeg de thijm en de boter toe en peper en zout ( Niet TEVEEL Salie anders wordt de smaak te stefk) Vul de kip met het mengels en naai de kip dicht met speciaal kook garen of met grote prikkers. Smeer de kip in met paprikapoeder . Smeer de braadslee of vuurvaste schaal in met boter. Schil de aardappelen snijdt ze in grote stukken en was ze, droog ze goed af en bestrooi ze met grof (zee) zout. Leg de kip in de braadslee en schik de aardappelen er omheen. Besprenkel tijdens braden vocht van de kop over de aardappelen. De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de kop ( ongeveer 1 tot 1/12 uur. Zorg ervoor dat de kip een lekker bruin, knapperig korstje krijgt. Serveer dit kipgerecht met een lekkere groene salade.

Materialen

braadslee / grote ovenschaal

Bronvermelding