Menu
Risotto met Rucola
Ingrediënten
- 350 gr risottorijst
- 1 ltr groentebouillon
- 2 gesnipperde sjalotten
- 1/2 dl olijfolie
- 100 gr. geroosterde pijnboompitten
- 200 gr rucola
- 1 dl witte wijn
- 100 gr parmezaanse kaas geraspt
- 100 gr parmezaansekaas in schilfers
Bereiden
Verwijder de steeltjes van de rucola en bewaar de blaadjes en steeltjes apart.
Ment in keukenmachine rucola, steeltjes, schilfers parmezaanse kaas ( een paar achter houden voor garnering) pijnboompitten en 1 dl olie tot een pesto en breng op smaak met iets peper en zout.
Breng de bouillon tegen de kook aan
Verhit voor rissotto de rest van de olie in de pan en fruit hierin de sjalotten. Voeg risotto na een paar minuten toe aan sjalotten, bak tot ie goed heet is en de rijst een beetje glazig wordt ( gaat kleuren), Voeg wij en helft van de bouillon toe.
Blijf roeren tot het vocht is opgenomen en voeg steeds een beetje bouillon bij tot de rissotto beet gaar is.
Schep de geraspte parmezaanse kaas en de ricolla blaadjes door de rissotto en maak bergjes op een bord, Garneer met achtergehouden rucola blaadjes en schilfers kaas en de pesto.
Materialen
grote stevige pan met dikke bodem. Keukenmachine