Bananengratin

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 sinaasappelen
  • 2 el water
  • 2 el lichtgekleurde limonadesiroop b.v. exotischevrucht
  • 3 bananen
  • 2 eidooiers
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/8 dl slagroom

Bereiden

Schil de sinaasappels boven een kom tot op het vruchtvlees en vang het uilopend sap op. Snijd de sinaasappels in niet te dunne plakken. Roer het water en de limonadesiroop door het sinaasappelsap Je kunt ev ook nog een scheutje likeur toevoegen. Snijd de bananen in schuine plakken en haal ze door dit sap. verwarm de oven voor op 200 gr C. Verdeel de plakken banaan en sinaasappel over de schaaltjes. Verdeel het sap erover. Plaats de schaaltjes circa 5 min. in de voorverwarmde oven. Klop intussen de eidooiers, de suiker en de vanille suiker licht en luchtig. Klop er de slagroom door en blijf kloppen tot het een lobbig mengsel is. Neem de schaaltjes uit de oven, schakel de ovengril in en verdeel de eierroom over het fruit. Bestrooi met poedersuiker en zet circa 3 minuten onder de gril. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Materialen

4 ovenvaste schaaltjes oven met gril

Bronvermelding