'Aperitiefhapjes, vlugklaar', verz. door Maryse

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 16-02-2020 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei .......

Bereiden

Crackers met: pesto 2 lepels bbq-saus 100 g tonijnsla 150 g feta, harde 2 lepels tomatenchutney 5 basilicumblaadjes 1 nectarine of perzik 100 g kruidenkaas 10 premium mini crackers van lu - Besmeer 3 crackers met kruidenkaas en 3 met tonijnsla. Snijd de feta in 4 repen en leg op 4 crackers. Snijd de nectarine in schijven en verdeel over 2 crackers met kruidenkaas. De andere 2 met kruidenkaas garneer je met pesto en tomatenchutney. Versier met basilicum. De crackers met de feta versier je met tomatenchutney. De crackers met tonijnsla garneer je met bbq-saus en basilicum. - Bruschetta met blauwe kaas: 6 sneden bruin brood 6 dadels 150 g blauwe kaas 1 teentje knoflook peterselie olijfolie - Smeer het brood in met de knoflook. Rooster het een paar minuten in de oven. Besmeer dan het brood met de blauwe kaas en leg de dadels erboven op. In plaats van blauwe kaas kan je ook gorgonzola of roquefort gebruiken. Nog even onder de grill zodat de kaas smelt en een beetje kleurt. Garneer met de peterselie en giet er een scheutje olijfolie over. - Geitenkaasdip, lekker met stukjes frans brood 150 g zachte geitenkaas 1 teentje knoflook 1 sjalotje 3 eetl tijm 1 scheutje olijfolie 1 scheutje balsamicoazijn zout peper 1 scheutje frambozensiroop - Snijd de het sjalotje en de knoflook fijn. Meng al de ingrediënten, proef en voeg indien nodig nog wat kruiden, azijn of siroop toe. In plaats van tijm kan je ook rozemarijn gebruiken. De massa mag niet te dun worden. Zet minstens 1 uur in de koelkast voor het opdienen. - Italiaanse pakjes Italiaanse ham mozzarella verse basilicum peper van de molen fijne olijfolie - Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in fijne plakjes. Leg op elk plakje een blaadje verse basilicum en omwikkel daarna de mozzarella met Italiaanse ham. Schik alle hampakketjes op een schotel en kruid met peper van de molen en overgiet met fijne olijfolie. - Pestonade, traditioneel geserveerd op stokbrood maar ook lekker op bleekselderij. 6 ansjovisfilets 150 g zwarte olijven (ontpit) citroensap 1 lepel kappertjes 30 blaadjes basilicum 2 lepels pijnboompitten 1 lepel mosterd 6 lepels olijfolie zout en peper voor de garnering pijnboompitten zwarte olijf - Olijven, ansjovis, kappers, basilicum,pijnboompitten en mosterd pureren. Olie in druppels toevoegen tot smeuïge pasta. Op smaak brengen met zout, peper, eventueel citroensap. Rooster de pijnboompitten.Garneer de pestonade met de geroosterde pijnboompitten en de zwarte olijven. - Zalmpakjes gerookte zalm kruidenkaas ui - Besmeer de plakjes gerookte zalm met een dun laagje kruidenkaas. Rol de zalm tot een 'sigaartje' en snijd in kleinere rolletjes. Bestrooi eventueel met fijn gesnipperde ui.

Bronvermelding