Gebraden krabbetjes

Anders, Buffet, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 12-08-2006 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,1/2 kg krabbetjes
  • 1,1/2 el zout
  • 4 thl piment+peper
  • 5 el olie
  • 3 el azijn
  • 3 el sojasaus
  • 4 el donkerbruine suiker
  • 6 el ananassap uit het blik
  • 2 thl kaneel
  • 1 kl.thl cayennepeper
  • 2 schijven ananas uit blik

Bereiden

Krabbetjes in stukken van 3 verdelen. RIbstukjes inwrijven met 1 eetlepel zout, piment, peper en 2 eetlepels olie. In ruime pan resterende olie heet laten worden. Overige ingredienten van azijn tot en met cayennepeper aan de hete olie toevoegen en in dit pikant-zoete mengsel de krabbetjes goudbruin bakken. keer ze tijdens het bakken dat ongeveer 10 minuten diirt regelmatig om. Al bakkende zal de suiker carameliseren ( wel in de gaten houden dat het niet aanbrandt) De schijven ananas in stukjes snijden en ban 10 minuten aan het baksel toeveogen. De koeoenpan met een deksel sluiten en het geheel nog 5 minuten op een klein vuurtje laten staan

Bronvermelding